45 år med Borrby Motion!

På 1970-talet predikades motionens roll för hälsan. Kampanjen Borrby Motion drogs igång.  Sydsvenskan kom på besök och skrev: ”Nu har invånarna i Borrby ute på Österlen intagit friskvårdsmedicin i ett halvår. Doserna har intagits dels i sporthallen och dels i strandskogsterrängen i Mälarhusen. Vissa ”patienter” har svalt medicinen en gång per vecka, företrädesvis på söndag morgon. Andra har glupat i sig friskvårdsdrogen både tre eller fyra gånger i veckan, allt efter ordinering. Och resultatet? Jo, allmänt tillfrisknande.”

Ledaren Kerstin Andersson konstaterade att: ”Bara tanken att ta sig för något kändes tröttande. Då tröstade man sig med ytterligare mat och en cigarett.”
Det känns ju igen, utom kanske det där med cigaretten.

Sydsvenskan fortsätter: ”Med skomakare Hugo Hansson i spetsen har byborna svettat sig yngre i den vildvuxna strandskogen. Kockan nio på söndagsmorgonen har man under hela vintern samlats vid Mälarhusens restaurang. Där har motionärerna kunnat välja mellan tre slingor. En gulsnitslad 5 000 m, en röd 6 500 m och så en blå 7 600 m”.

Många namnkunniga borrbybor har passerat revy. På bilden är det min mor Inga Helmersson, som har täten. På stående fot intogs efteråt en ”barhoad” kopp kaffe, möjligen med en sockerbit som tilltugg.

 

Den rostiga skylten minner om forna tider, men än syns färgmarkeringarna på träden i skogen.

Varje söndag klockan 9.00 träffas vi fortfarande på samma plats i Mälarhusen och efteråt blir det en kopp kaffe, men nu med en macka eller en kaka. Gänget kallas Antikrundan av de som passerar förbi. Vår fotograf Kent Hellman ingår också i gänget.

Alla är välkomna att promenera med!


Lisbet Helmersson

2 reaktioner på ”45 år med Borrby Motion!”

  1. Så fantastiskt! Vilket gäng ❤️ Har sett er så många år nere i Mälarhusen, snart är jag med er ♥️

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen