Hem | Bokning/Priser | Bilder | Hitta hit

Om Stiftelsen Borrby Scoutgård

Stiftelsen Borrby Scoutgård har till ändamål att främja scoutrörelsen och ungdomsverksamheten i Borrby församling. Stiftelsen grundades 1968. Den 20 september detta år hölls det första sammanträdet, bestående av 23 personer i ett valt arbetsutskott inom Borrby KFUK-M:s scoutkår.

 

Av stiftelsens namn framgår att dess syfte var att låta uppföra och sedermera förvalta den scoutgård som vi idag är mycket stolta över.

 

Efter diverse administrativt krångel kom bygget igång. Stommen uppfördes av Nordins Byggnadsfirma i Rörum, men allt invändigt uppfördes på frivillig väg av intresserade föräldrar och närstående som lade ner ett otroligt uppoffrande arbete och hela sin fritid på detta.

 

Sedan scoutkåren lagt ner sin verksamhet användes gården numera som fest- och möteslokal samt lägerlokal och utnyttjas också flitigt.

 

Gården har övernattningsmöjligheter med 15 fasta bäddar, men också bra utrymme för fristående sängar, luftmadrasser eller liggunderlag.

 

De senaste åren har scoutgården genomgått ett större uppfräschning. Ett nytt kök har installerats och hela lokalen, såväl stora salen som övriga utrymmen har fått nya golv. Detta har möjliggjorts genom bidrag från Simrishamns kommun och Färs och Frosta Sparbank.

 

Ring och boka scoutgården på telefon 0411-208 36