Snälla spöket inviger barnbokhandel

Den 1 november flyttar barnens antikvariat ”hemifrån”.Det har funnits i Boklängan sedan sommaren 2011 men är nu redo att ha eget boende! Ägaren, Marianne von Bsumgarten som är medlem i vår företagarförening, har bestämt att satsa stort och har nu renoverat i gamla Mika Keramikbutiken.

Barnens Bokhandels Antikvariat flyttar nu in på Köpmangatan 12. I ett antikvariat är det förstås gamla böcker. Från när dagens föräldrar var små ända till farfars fars böcker. Men här kommer också finnas en del nya saker. Saker som passar till barnkalas-presenter, pussel, spel, kramdjur, ritgrejer och fina affischer kan man också hitta i butiken.

På invigningsdagen närmar sig ju Allhelgonahelgen så ett snällt litet spöke kommer visa sig i källaren, Lilla spöket Laban och han bjuder alla på popkorn.

I Boklängan flyttar också nya hyresgäster in. Några antikvariat, skribenter och ”ordarbetare” flyttar ihop och bjuder in kunder. En liten försmak kan man få på lördagskvällen då vi firar att Borrby och hela Österlen Lyser. Bål, bullar och böcker finns på torget och i Boklängan. Och så springer helmaratonlöparna förbi och halvorna ska vi ta hand om i Borrby! Det blir en härlig blandning av högtidligt och ljust – häftigt och mörkt!

Babykaféet och Barnkaféet kommer även i fortsättningen träffas på måndagar och fredagar i Boklängan!

Rulla till toppen