Om Stiftelsen Borrby Scoutgård

Stiftelsen Borrby Scoutgård bildades 1968 för att främja scoutrörelsen och ungdomsverksamheten i Borrby. Scoutgården invigdes april 1970.

Många Borrbybarn har fostrats i scoutkårens anda och har ljusa minnen från de åren. Till den traditionella julmarknaden kommer ofta före detta scouter för att uppleva stämning från flydda tider. Tyvärr har scoutrörelsen pausats och en del Borrbybarn är numera med i scoutrörelsen i Löderup.

Scoutgården ligger i en naturskön miljö nära kyrkan i utkanten av byn i anslutning till naturområdet Borrby backar, där det finns fina promenadstigar. Simrishamns kommun har anlagt ett utegym och en stor grillplats på området intill.

Scoutgården har genomgått flera förändringar sedan den byggdes. Många frivilliga har hjälpt till att inreda och sköta diverse underhållsarbeten. Numera används gården som fest- och möteslokal för ideella organisationer och kan även användas för lägerverrksamhet, då det finns 15 bäddar på andra våningen och utrymmen för fristående sängar. Duschar finns. Under sommaren kan gården även hyras av semestrande familjer.

De senaste åren har scoutgården genomgått en större uppfräschning. Ett nytt kök har installerats och hela lokalen, såväl stora salen som övriga utrymmen har fått nya golv. Detta har möjliggjorts genom bidrag från Simrishamns kommun och Färs och Frosta Sparbank.

Stora salen kan ta emot 70 besökare. Det finns glas, porslin, bestick mm till detta antal personer. I köket finns frys, stor kyl och två spisar. I det separata diskköket finns en snabb diskmaskin med stora backar. Det finns handikappanpassad toalett och en hörselanläggning med hörslinga, handmic och headset. Simrishamns kommun och Sparbanken Syds stiftelse har bidragit till hörselanläggningen. Hjärtstartare finns.

Ring och boka scoutgården på 073 059 14 79.

Rulla till toppen