Nu närmar sig badsäsongen?!

Per-Olof Nilsson ”Pelle Ivan” bidrar med följande:
”Hittade en bild från avslutningen på simskolan 1961. Innan simbassängen vid Borrby Strand kom till fanns det under ett antal år en brygga vid Kyhl. Den blåste sönder varje vinter, men sattes upp igen och användes av bl a simskolan. Sommaren 1961 var kall och regnig och det var inte ofta det var över 15 grader i vattnet. Simlärarna stod med stickade koftor på bryggan och instruerade och vi blåfrusna ungar flöt omkring så gott vi kunde och kippade efter andan. Det är Gunnar Jönsson som håller i avslutningen.”

Någon annan som har minnen från detta?


Fotograf är ”Pelle Ivan”.


Lisbet Helmersson
Borrby Byalag

8 reaktioner på ”Nu närmar sig badsäsongen?!”

 1. Inte direkt av denna avslutning men minns mycket väl bryggan och det kalla vattnet. Vi åkte taxi ner till simskolan från Borrby tror jag och den lyckligaste stunden var när man gjort sin bedrift och kom upp ur böljan för att köpa lakritssnören och popcorn. Gott

 2. Ingmar Olsson

  Hej alla, pågen som står i randig badkappa och med händerna i munhöjd rakt framför Gunnar Jönsson är (jag) Ingmar Olsson. Jag lärde mig faktiskt att simma i havet vid bryggan och tog bl a Järnmärket – 50 m bröstsim och även simborgarmärket – 200 m bröstsim. Det var naturligtvis en befrielse för oss ungar när dom byggde bassängen, det var väl året efter (1962). Efter simskoleavslutningen vid bryggan så var det ju saftkalas med släta bullar på Kyhls Restaurang oftast på utomhusserveringen på altanen mot havet.

  Jag skymtar vänster om Gunnars huvud Albert Lannefors och till vänster om Gunnars axel står Alberts brorson Hans Lannefors som har en sommarstuga på Mälarhusvägen.

 3. Jo de kommer jag ihåg , fy tusan så kallt de var i vattnet , brrr …
  tror inte det var varmare än 10 gr i vattnet
  och simläraren , stod på stranden , klädd för vintern …
  Så går vi inte på bottnen , hördes hela tiden …
  Usch så mycket man fick utstå
  Cyklade från Nr 12 varje dag , tänkte på lemonaden på Granhyddan , hos Calle Ungh
  När man cyklade hemåt …
  De blev ett simborgarmärke den sommaren , trots kyla
  Pelle kommer jag så väl ihåg med

  1. Lisbet Helmersson

   Ibland hade man en slant till jukeboxen på Granhyddan, men det var nog senare.
   Mvh
   Lisa

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen