Nöjesparadiset Kyhls Skog, i två akter

Akt II
1960 spelas en stormatch på Borrby idrottsplats, nämligen mellan Fluminense (Brasilien) och Österlen.
Efteråt är det dans i Kyhl, där Bo Bistedts 10-mannaorkester spelar upp till en brasiliansk afton!

Biljetten kommer från Kaj Nilsson, som minns att Österlenlaget är ett hopplock från Österlen med bl a Sven Erlandsson från Borrby tuvor. Nacka Skoglund är med, men spelar bara en halvlek. TV-kommentatorn Putte Kock är på plats. Resultat 11-0 till Fluminense!

 

Borrby Idrottsförening håller fest 1959. Då blir det match mellan gubbar och töser.

Gubbarna
Fr vä:
Stående: Inge Svensson, Kalle ”Glader” Andersson, Malthe Lundgren, Seth Svensson, Edvin Larsson och Algot Skoog.
Sittande: Sune Stålhammar, John ”Box” Nilsson, Tage ”Snickare” Olsson, Tage ”Toffelspigare” Olsson, Knut ”Buckla” Hansson och Manfred Ekberg. Pojkarna är Lars Averfalk och Tom Olsson.

Töserna
Fr vä:
Stående: lagledare Jan- Erik ”Jolle” Mårtensson, Ulla Olsson (g Karlsson), Ingegärd Olsson (g Fäldt),
Ann-Charlotte Andersson (g Persson), Solveig Andersson (g m ”Jolle”), Linnea Bengtsson (g Mårtensson) och Ulla- Siv Stålhammar.
Sittande: Elvy Erlandsson, Anita Svensson, Anna- Carin Olsson (g Hesselgren), Elisabeth Nilsson (g Kindberg) och Marianne Mattsson (g Henriksson).

Innan Bo Dahlmans tid, arrenderas Kyhls skog under en period av Ossian Nilsson och Curt Andersson.
Ingrid Törnqvist (dotter till förut nämnda Signe Törnqvist) minns att mor Signe har hand om kaffekokningen. En av servitriserna är Inga Mohlin, (g Håkansson). Stig Sköld säljer korv, kiosken sköts av Sonja och Allan Andersson samt skjutbanan och garderoben av Kurt och Astrid Göransson (Ö Hoby). Kurt och Astrids musikaliska dotter Ulla-Britt (f 1942) har en orkester ”Ulla-Britts svänggäng”, som ibland spelar till dans i Kyhls skog.

Bo Dahlman arrenderar under denna tid Lyckans hjul. När Signe arbetar är Ingrid ofta med Bo vid Lyckans hjul. Hon står på en pall för att nå upp. Bo ger henne pengar, som hon satsar och Bo ”sticker” till henne vinster, så ”att hon har fickorna fulla”. För att dra publik ropar han: ”Här går livets böljor höga. Här går solen aldrig ner” och ”Kom närmare, här vann Ingemar Johansson sin första miljon” eller om han är på extra skämthumör: ”Här är mannen med den fladdrande ryggraden och de rutiga kalsongerna”.
Ingrid minns Bo med stor värme.

Ni, som minns, radioprogrammet Frukostklubben med Sigge Fürst kommer säkert ihåg Kaffe-Petter.
I YA 1951 annonseras

Kaffe-Petters ”pappa” var Curt Randelli (1907-1974), skådespelare, illusionist och buktalare. Kaffe-Petter var den docka som Randelli i egenskap av buktalare använde i Frukostklubben. Dockan, som ständigt hängde på mikrofonen i studion var också förebild till den Frukostklubbsnål som de inbjudna gästerna fick av Sigge Fürst.

Kyhls skog drar sin sista suck 1962 och bebyggs därefter med sommarstugor.

SLUT


Källor:
Einar Dahlman
Ingrid Törnqvist
Lars Averfalk
Kaj Nilsson
Ulla Karlsson
Tidningsurklipp/annonser från Bo Dahlmans egna samlingar, utlånat at BTK Ajax
Gods och Gårdar 1961
Wikipedia


Lisbet Helmersson
Borrby Byalag

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Nöjesparadiset Kyhls Skog, i två akter”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen