Midsommarafton i Prästgårdsparken 2015

Förberedelserna för midsommarfirandet i Prästgårdsparken i Borrby börjar kl 9. 00.
Då kommer personer i olika åldrar med björklöv och blommor för att hjälpa till att klä stången. I år var alla klädda för regn- och ruskväder.

Den ståtliga stången pryder sin plats år efter år. År 1968 var första gången prästparet Eric och Inger Arfvidsson inbjöd borrbyborna att fira i parken.

Strax före kl 13. 00 kom som vanligt stora skaror av besökare både de som varit med tidigare och nykomlingar. Alla var glada och förväntansfulla trots att regnet hängde i luften.

Spelmannen Jan-Eve Svensson stod i år på balkongen på andra våningen, snabb att dra sig inomhus om det skulle börja regna. Han ackompanjerade ringdanserna, i vilka både gamla och unga deltog av hjärtans lust.

I väntan på folkdanslaget gick han runt med sitt dragspel på magen och underhöll publiken med kända melodier. Ett mycket uppskattat inslag.

Kaffe- och kakbuffén hade dukats upp inomhus på grund av det osäkra väderläget.
Många tog kaffet med sig ut för att träffa vänner och bekanta.

Strax innan Österlens folkdansgille skulle framträda kom solen! Det vackra vädret höll i sig en stund och vi kunde alla glädjas över deras professionella framträdande. I publiken finns ofta gäster från andra länder och folkdanslagets framträdande är alltid uppskattat.
Vi kunde också mer än vanligt njuta av spelmansmusiken eftersom de nu invigde en ny högtalaranläggning.

Vi hoppas att denna tradition ska bestå i många år framöver.

Text: Gertrud Rosenqvist
Foto och bildtexter: Kjell Södervall

Rulla till toppen