Mälarhusens restaurang än en gång

I en kommentar till fotot skriver Jens Zwick om sina minnen: ”Tänk så fint restaurangen var anpassad till de omgivande sanddynerna. Detta foto är nog tidigt 60-tal, vänstertrafik och ingen av bilarna är av modell 1965 eller senare.
Jag antar att bussen inte är i linjetrafik, utan är abonnerad av sällskapet vilka sitta utanför och förmodligen njuter java. På söndagar dukades det nämligen upp kaffe complé i rummet direkt till höger efter ingången. Det fanns en kiosklucka till vänster om ingången, för en glass eller lemonad från Borrby bryggeri. Mellan flaggstången och toalettgluggarna i fasaden ser man en bit av längan med hyresrum, var nog 10 inalles. Fanns även 3 rum i huvudbyggnaden och någon stuga att hyra. Sven Liljegren var en prydlig och trevlig servitör, dock med en något ovanlig bisyssla, han hade ett lager singelskivor att sälja. Jag lärde mig av honom att putta lite lätt med foten på damernas väskor, man känner direkt om det ligger en plunta däruti. Vissa herrar hade nämligen en fäbless för att hälla insmugglad Kron i kaffekannan. Spritutskänkningen var Eva Andersens domäner.
Måste avsluta med att säga att någon tjänsteande i Simrishamns kommun  ansåg tiden sprungit förbi denna form av nöjeslokal, så då gick hela rasket i himlen in”


Lisbet Helmersson
Borrby Byalag

 

5 reaktioner på ”Mälarhusens restaurang än en gång”

  1. Det var den enda gången jag, min far och min bror Lars jobbade i servisen hos Bengt på Mälarhusen. Alltså Sven Sr, Sven Eve, och Lars Uno.

  2. Bengt Wrannerheim

    Så Fantastiska ”Räkaftnar” Jag och mitt gäng hade på Mälarhusen,,, Underbart Minne !!

  3. bengt Wrannerheim

    Kanske jag minns fel på , torsdagar,? stor Räklåda!! Vi träffades hela gamla Gänget där…!!! Fantastiskt minne !!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen