Bröderna Gott gotti gott gott. Fotograf Mattias Edwall

Bröderna ”Gott gotti gott gott”

Filmen är en hyllning till bröderna Jeppsson ”Gott gotti gott gott” och kom till genom ett samarbete mellan Borrby Byalag och Lars Rabe (som klippte ihop kortfilmen) inför Borrbys Baddaredag i juli 2019 då vi visade den för en fullsatt salong på Borrby Biograf. De främsta källorna är Torstens fru Elsie, sonen Stefan och Thomas Lilja (f d marknadschef på Carlshamns mejeri) närvarade på premiären. Fotograf Mattias Edwall.Bröderna Torsten och Tore Jeppsson, födda i Sandby var radarparet i Carlshamns Mejeri reklam ”Gott gotti gott gott” under 1990-talet. 1955  öppnar de Brödernas Bil & Traktor. Torsten tar hand om bilar och Tore om jordbruksredskap och – maskiner. En fotograf ”upptäcker” dem av en slump och Gott gotti gott gott-äventyret börjar. Det tar slut i slutet av 1990-talet, då Carlshamns Mejeri säljs till ett finskt företag. Försäljningen dalar och man gör ett försök att återuppliva gamla tider genom att göra nya reklamfilmer med bl a Lasse Berghagen, men inget blir sig likt.
Bröderna avlider båda 2015. Torstens son Stefan är, sedan rätt många år tillbaka, den nya generationen på Brödernas Bil & Traktor.

 

2 reaktioner på ”Bröderna ”Gott gotti gott gott””

  1. Pentti Sorsa-Nilsson

    Jag minns allt om bröderna vi hade lantbruket sidan om ,smen skodde våra hästar var behjälplig då tidens ingengör det var 1945.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen