Street Art Österlen

Street Art Österlen i Borrby

Den 4-11 juli kommer Österlen att spraka av färg och kreativitet när Street Art Österlen drar igång.

Konstprojektet drogs igång som ett resultat av uppmärksamheten när Carolina Falkholt målade ”På armlängds avstånd” på en gavel i Simrishamn. Det är första gången någonsin som en streetart-festival äger rum utanför en storstad och detta gör Street Art Österlen unikt och har skapat stor nationell och internationell uppmärksamhet. Bland annat anser Postkodlotteriet, som är den största sponsorn, att detta är ett av de mest intressanta projekt se har stött ekonomiskt. De har också gått ut med information om det till sina 3,5 miljoner medlemmar!

De deltagande konstnärerna, varav hälften är kvinnor, är internationellt erkända och från många olika länder. Bekanta dig med dem och deras konst här. Street Art har utvecklats från graffitin men representerar idag massor med olika uttryck som har det gemensamt att befinna sig utemiljöer och ofta är av tillfällig natur.

Här i Borrby kommer åtta konstnärer att utföra sina bilder på Lokalföreningens gröna plåtväggar samt på gaveln på Kulturgjuteriet. Övriga byggnader är också valda för att de ligger lite utanför de mest trafikerade turiststråken. För besökande kommer det att finnas en karta att följa för att se alla konstverk – en konstrunda i det fria.

Det är ett omfattande program och ett intensivt arbetstempo för konstnärerna som har stora ytor att täcka. Förutom att se dem i arbete och bilderna växa fram så kan man själv prova på att skapa. Den 6-8 juli arrangeras kostnadsfria workshops på Kulturgjuteriet för intresserade från 12 år och uppåt.

Rulla till toppen