Sommarutställning på Borregården 7 juli – 8 augusti

ÖPPET alla dagar mellan kl 10.00 – 18.00
En kort presentation av utställarna:

Jan-Åke Kristoffersson

född 1933 och akvarellmålare. Jag målar mest naturbilder och då gärna kustnära motiv där ödegårdar från Österlen och karga kustlandskap från Blekinge varvas med motiv från Skånes västkust och Hallands Väderö.
Bengt Anders är verksam i Landskrona och Glumslöv. Driver målarskola i egen ateljé och deltar i NV Skånes konstrunda.  Ser mig som expressionist som leker med starka färger i aftonröda himlar, blånande hav och gyllene fält. Målar även porträtt och stilleben.

Jarl Jönsson

Har arbetat med trä men numera är det målning med olja och teckning som gäller. Har gått fyra år på halvtid på konstlinjen på Bräkne-Hoby folkhögskola därtill ett antal kortare kurser i Danmark och Sverige. En annan gren är fotografering. Har ställt ut ett tjugotal gånger med måleri och några gånger med fotografi.

Anna Nilsson

har naturen som sin stora inspirationskälla. Det kan vara en ros i trädgården, en kastanj i parken eller ett par skrattmåsar på taket som hon vill fånga med oljefärger eller med akvarell. Anna har som grundutbildning 3 år på konstlinjen i Lund och har deltagit i olika jury, separat och samlingsutställningar.
Hon har atelje och utställning i Sandbystrand, öster om Borrby.

Ingalill Angbäck

målar i äggoljetempera, en teknik som passar ett långsamt framväxande av bilden. Målningarna är abstrakta och ofta inspirerade av en poetisk text. Strävar efter att göra bilderna talande utan att vara föreställande. Har en lång rad utställningar bakom sig och deltar i SV Skånes konstrunda

Rulla till toppen