Ingen tomte men mycket fotboll

God Nacka – julafton på Österlen i fotbollens tecken

Även i år har alla fotbollsfantaster på Österlen något vettigt att göra på julafton innan julborden dukas upp och Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul.

Nytt för i år är en pojkmatch i Borrbys sporthall mellan BSH Österlen och IFK Simrishamn, innan Borrby IF:s Old Boys tar sig an Bajen Fans Österlen. 12.00 är det sedan samling vid Nackastatyn.

Ronnie Hellström är sedan förra året evenemangets officielle ambassadör.
– Ronnie är den perfekte ambassadören. Skåning, pojkspelare i Malmö FF, kom till Hammarby som tonåring där han så småningom utvecklades till världsmålvakt och given i det svenska landslaget. Dessutom var han på plats i Borrby 2010 då statyn invigdes, säger Joachim Orrenius, initiativtagare och inbiten Hammarbyare.

Program julafton

 • 10.30 Borrby sporthall
  Match BSH Österlen vs IFK Simrishamn. Blandlag P9/P10.
 • 11.00 Borrby sporthall
  Match Borrby IF:s Old Boys vs Bajen Fans Österlen. Får vi se Lars Blixt även i år i Borrbys matchtröja och vaktar Johannes Hopf målet för Bajen Fans Österlen? Hur som helst lär det bli en brokig samling spelare som de båda lagen ställer på plan, från lirare i korpen och veteranserier och uppåt i seriesystemet.
 • 12.00 Borrby IP (Borresvall IP)
  Hyllningstal av Joachim Orrenius vid Lennart Nacka Skoglunds staty.
 • 12.30 Borrby IP (Borresvall IP)
  Efter talet går vi in i klubbhuset där du bjuds på glögg, pepparkakor och gemyt och där vi ser en kort film från den uppvisningsmatch som Nacka lirade på Borrby IP 1960 och som är huvudanledningen till att det finns en staty rest över honom här i Skåne.

Hammarbyare, Nackavänner och fotbollsfantaster hälsas alla välkomna!

Förra årets evenemang fick ett stort genomslag i media där Joachim Orrenius även citerades på flera kanalers text-tv på julafton.

Välkomna!
Borrby IF och Bajen Fans Österlen

[mapsmarker marker=”41″]

Rulla till toppen