Fiber till Borrby

Anmäl dig för internet via fiber till fastighet i och runt Borrby

Den 9:de april var Hans Lundberg och Joacim Månsson på informationsmöte om fiberanslutning ut till byarna i Simrishamns kommun.

Här kommer en kort beskrivning om vad som avhandlades där.

För att IP-Only/Simrishamn Stadsnät ska börja projektera på ett arbete i Borrby krävs det att 25% av hushållen (gäller ej boenden i Simrishamn Bostäders lägenheter) gjort en intresseanmälan på simrishamnstadsnat.se/intresseanmalan/

När det är gjort skickas ytterligare information och en beställningsblankett / anslutningsavtal ut till alla hushåll i Borrby. Och då krävs det att 30% av hushållen ansluter sig för att arbetet med fiberdragning skall börja. Om en ort har mer än 300 fastigheter kommer en rabatt att kunna ges om antalet avtal överskrider 60%. Rabatten förutsätter dock att ortens byalag eller liknade hjälper till med införsäljning.

IP-Only/Simrishamn Stadsnät tillhandahåller bara fiber och anslutning/installation till fastigheten. De erbjuder alltså inte några tjänster eller säljer något innehåll (detta betyder i korthet att vill man inte har något tjänsteinnehåll så behöver man inte). IP-Only/Simrishamn Stadsnät har avtal med en rad tjänsteleverantörer som gör detta. Externa leverantörer av tjänsteinnehåll och priser går att hitta här: simrishamnstadsnat.se/tjansteutbud/

Priserna (inkl moms) är:

  • 13.900 kr (till tomtgräns, gräver själv till hus)
  • 15.900 kr (in i fastighet med rotavdr)
  • 17.900 kr (in i fastighet utan rotavdr)
  • 20.000 kr (in i kommersiell fastighet, exkl moms)

Visstidsboende (men även fastboende) kan teckna sig för kortare dagsabonnemang (1, 7 eller 30 dagar).

För mer information så går det bra att gå in och läsa på simrishamnstadsnat.se

Tänk på att det är viktigt att gå in på simrishamnstadsnat.se/intresseanmalan/ och anmäla sitt intresse, även om man redan gjort det på här på hemsidan.

Mvh Joacim Månsson

Rulla till toppen