Fullsatt på frukostmötet

Det var nästan som i ”gamla tider” – trots den tidiga morgonen. Fullsatt i matsalen på gamla järnvägshotellet. Företagarföreningen och kommunen inbjöd alla företagare till frukostmöte. Det serverades prinskorv och äggröra, bullar och kaffe till inte mindre än 64 personer!

Gunnar Håkansson berättade om Ottoverkens ”andra liv” där det idag arbetar runt 30 personer i olika verksamheter. Lika många som då verksamheten stängdes för drygt fem år sedan. Vi fick veta att fler företag knackar på och att det finns planer på att bygga ut! Förutom de 10 företag som hyr in sig finns också verksamhet för gammal och ung. PRO har sin Otto-lokal och Borrby-Skillinge fritidsgård huserar också på Ottoverkens område. Nytt liv alltså i gamla lokaler.

Antikvariatsbokhandlare Peter Bodén berättade sedan om satsningen på Borrby som Bokby. Flera nya antikvariat kommer öppna till sommaren och i flera nedlagda butikslokaler kommer verksamhet börja blomma igen. Peter beskrev hur en liten ort i Wales stod som förebild för det intenationella konceptet med Booktowns.Tittar man på kartbilden på booktown.net så syns att det saknas en flagga i Sverige. Men bara en liten tid till. Snart flaggar Borrby Bokby upp och blir en del av detta internationella nätverk. 

Så blev det dags för kommunens politiker och tjänstemän att svara på frågor, lyssna på idéer och beskriva sina visioner öfr föetagsamhet i allmänhet och för Borrby i synnerhet. det var ämnen som översvämningsproblem och önskan om cykelvägar för att locka turister även genom vår del av Skåne. Kommunikationen mellan företag och kommunen diksuterades också coh vi kom överens om att sprida goda exempel och hjälpa varandra i projekt som kan dra nytta av varandra.

Rulla till toppen