Filmåret 2015 på Borrby Bio

Filmåret 2015 på Borrby Bio inleds med den mångfaldigt prisbelönta filmen IDA i regi av Pawel Pawlikowski. Filmen som kan beskrivas som en existentiell roadmovie har höjts till skyarna av både publik och kritiker och inte minst det svartvita fotot och de två kvinnliga huvudrollsinnehavarnas prestationer har väckt stor internationell beundran. Filmen visas den 11 januari kl 19.00. Veckan därpå den 18 januari visas den hyllade thrillern NIGHTCRAWLER med Jake Gyllenhaal i rollen som amoralisk nyhetsjägare i Los Angeles och den 25 januari förflyttas vi till den franska huvudstaden när EN TRIPP TILL PARIS med Isabelle Huppert ,  Michael Nyqvist och  Jean-Pierre Darroussin visas.

Programmet för februari är ännu inte helt spikat, men redan nu är det klart att Jens Östbergs debutfilm FLUGPARKEN med Sverrir Gudnason och Peter Andersson i de bärande rollerna visas den 1 februari och att dokumentären CJDG – en film om Carl Johan De Geer av Kersti Grunditz visas den 15 januari.

Utöver de ordinarie söndagsvisningarna fortsätter samarbetet med CineSkåne kring film som produceras i Skåne. Inom ramen för projektet har vi tidigare kunnat visa publiksuccéer som Stefan Jarls Godheten och Magnus Gerttens och Stefan Bergs film Tusen Bitar om Björn Afzelius. Som första film inom CineSkåne 2015 kan vi onsdagen den 28 januari presentera LFO, en film av Antonio Tublén, som redan innan den haft svensk premiär rönt stora framgångar på festivaler utomlands. LFO kretsar kring Robert, en man med mörka problem, som upptäcker att han kan hypnotisera folk med ljud. Hans första steg är att börja experimentera med grannarna… Missa inte tillfället att se en uppmärksammad skånsk Sci-Fi-rulle, dessutom med några av filmmakarna på plats för spännande samtal om filmen.

Inför det nya året har Tisdagsfilmklubben laddat upp med gamla filmklassiker och först ut i raden att visas är Alfred Hitchcocks MANNEN SOM VISSTE FÖR MYCKET med Doris Day och James Stewart som ges tisdagen den 13 januari. Filmen börjar kl 15.00 men redan kl.14.30 öppnas portarna för den som vill få en kopp kaffe och en pratstund innan filmen börjar. För tisdagsfilmklubben krävs ett särskilt medlemskort som gäller för samtliga filmer. Eftersom vi bjuder på kaffe innan visningarna vore det bra om vi på förhand kunde få en uppfattning om hur många som är intresserade av att delta i filmklubben och är därför tacksamma om du antingen anmäler ditt intresse till Carita Gunnarsson på 0411-208 74, 0705-12 08 74  eller köper ditt kort i förväg. Kortet finns att köpa i Borrby Kiosk och på Borrby Bio. I bifogad fil kan du läsa mer om filmklubben och om vilka filmer som kommer att visas.

Även sändningarna från Metropolitan i New York fortsätter 2015, inledningsvis med Lehárs operett Glada Änkan som visas den 17 januari kl 19.00. Den 14 mars står Rossinis opera, La Donna Del Lago på tur och den 25 april kl 18.30 är det Cavalleria Rusticana av Mascagni och Pajazzo av Leoncavalli som står på programmet.

På vår hemsida www.borrbybiograf.se kan du läsa mer om kommande filmer, operasändningar, regissörsbesök och tisdagsfilmer. Vi finns givetvis också med på facebook. Och så här i Juletider – varför inte ge bort en julklapp i form av ett medlemskort till tisdagsfilmklubben eller en biljett till någon av sändningarna från Metropolitan? Låter det som en bra idé kan presenten enkelt köpas i Kiosken i Borrby.

Väl mött på Borrby Bio!

Rulla till toppen