Torget i Borrby väntar på löparna i Österlen Maraton

Folkfest när Borrby Lyser

Vilken härlig fest det blev i Borrby. Massor av folk, mängder av ljus – och så löparna! Nu finns här nedanför ett ordentligt bildgalleri där vi i bild berättar om kvällen. Titta och njut – och förbered er för nästa år! Om ni vill att Borrby skall utses till årets ljusby får ni rösta. Läs om röstningen på Österlen Lysers hemsida.

Att kvällen blev så lyckad beror förstås på ett fantastiskt stort engagemang från mängder av borrbybor. Många kom redan strax efter fyra, med en röllebör att köra marschaller i. Enkelt fördelade Bosse Sjöstedt vem som skulle ansvara för vilken gata. Så ställde vi ut 500 marschaller i byn. Vid femtiden kom folk i grupper och inväntade att minnesgudtjänsten skulle avslutas.

Så härde vi klappren från två av Österlens Ridskolas ledare, Katarina och Erik hade ljussatt hästarna. Efter gudtjänsten och den varma äppelmusten och bulalrna som kyrkan och företagarföreningen gemensamt bjöd på, drog ljuståget genom byn. Hästarna ledde tåget genom byn och ända fram till kyrkogården. Där glimmrade av hundratals ljus.

Framåt sextiden drog vi oss mot Måns Nils Torg och festen kunde börja. Här hade många bidrait för att vi skulel kunna ta emot maratonlöparna som skulel passera eller gå i mål om de valde halvmaran. Många gjorde en fantastisk insats. Stefan Lasson från Borrby El hade ljussatt träden och kopplat klockan. Lasse Meijer på Sköna Hem hade kört fram sin lastrare och lyft upp den gigantiska klockan som höll löparnas tid. Halva Borrby IFs styrelse fanns på plats tillsammans med tränare och grabbar ur BSHÖsterlens P98, och skötte allt med bananer, tidlistor, skjuts till duscharna och allt annat för att serva löparna.

Här fanns också Ajax med korvgrillning – enligt uppgift gick alla utom tre korvar åt. På plats vid Sparbankens tält fanns också Jonas från Brocante och spelade musik som definitivt höjde stämningen. Och nog såg vi att Tomas hade tänt upp sin restaurang och hade ”nästan öppet”. Fler av våra företagare hade bidrait till festen – och att lyfta fram Borrby. Cilla, Catrinegården och Bokbyn hade skänkt priser till läparna. Företagarföreningen, Klockarboden, Ottersten Consulting och Magnus Ehrenberg har också bidragit till att löparna fick sig lite energi.

Efter loppet har vi fått väldigt mycket positivt gensvar. Löpare och de ledande arrangörerna tycker att Borrby har skött sig med den äran. Nu har vi ett år på oss att ladda för nästa Borrby Lyser. Det talas om att det nog kan bli flera hundra löpare i nästa års lopp. Ett nytt inslag i Österlen Lyser har skapats, av en tillfällighet och snabb insats blev Borrby en del av detta!

Årets Österlen Lyser-arrangemang i Borrby blir fyllt av ytterligheter.

KVÄLLENS PROGRAM

  • 16.00 gudtjänst i kyrkan.
  • 16.30 500 marschaller ska vi tända. Alla som vill hjälpa till samlas på Korsoren. Ta gärna med din rullebör!
  • 17.00 varm äppelbål!
  • 17.20 fackeltåg till kyrkogården!
  • 18.00 Folkfest på Måns Nils torg med bål, bullar och böcker, korvgrillning…
  • 19-21 143 st Maraton-löpare genom byn Hel-Maran passerar för vätskekontroll, Halv-Maran har målgång på Måns Nils torg! Se bilden nedan på hur de springer via Scoutgården till Måns Nils Torg och så vidare längs Köpmangatan mot Ö Hoby.
  • 21.00 skräckfilm på Bian, ”The Cabin in the Woods”!

Karta för löpsträckan anslås på Klockis, lys upp och heja efter vägen!
Låt oss tillsammans visa upp Borrbys allra ljusaste sida!
Bjud hit vänner och släktingar!

Den stilla minnesmässan i kyrkan som inledning och en skräckfilm på Bian som avslutning. Däremellan kan vi vandra stilla kring bokbord eller heja på dem som springer Österlens första maratonlopp!·

Rulla till toppen