Baddaredagen 2015.

Vilken härlig dag, hela byn sjöd av liv från morgon till kväll. Vädret var perfekt.
På Måns Nils torg var det loppis. Flera knallar fanns på plats och sålde godis, kakor, jordgubbar och senap. I PoG Woodys tält fick alla barn chans till ansiktsmålning, ett mycket populärt inslag.
På Korsoren, lekplatsen, Prästgården och i kyrkan var det också fullt med aktiviteter. Det var utställning i kyrkan av brud- och dopklänningar och på vägen upp till prästgården bjöd Österlens Stödförening för flyktingar och de nyanlända i byn på godis och kakor från sina hemländer, och Österlens ridklubb hade ponnyridning och i prästgårdsträdgården hade Simrishamns Brukshundsklubb hunduppvisning.
På lekplatsen hade Österlens fjäderfäklubb och Österlens kaninavelsförening smådjursutställning. För de mindre barnen fanns det hoppborg och fiskdamm där. Det var 235 barn som provade lyckan i fiskdammen, intäkterna skänker vi till Barncancerfonden.
Borrby Bio hade öppet hus och Olle Mårtensson sin traditionella byvandring.
Barnen fick åka en tur i brandbilen, de kunde även åka traktor o vagn. På Meijers tomt vid brandstationen, hade Borrby Skolas föräldraförening hoppborg och lekar för barnen.
Borrby Bokby hade öppet, och Klockareboden hade flyttat ut sin försäljning av chips och bröd. Det fanns grillad korv, hamburgare och grillade fläskkarréskivor runt om i byn, så ingen behövde åka hem och vara hungrig.
Baddaredagen avslutades med Minibaddareloppet som gick av stapeln nere på Meijers tomt, massor av barn som sprang det fortaste de kunde. Alla fick en guldmedalj när de kom i mål. Därefter kunde barnen bli svalkade av brandkåren som var på plats med vattenslangen.
Ett uppskattat och spännande inslag på Baddaredagen var Street Art Österlen. Professionella street- art artister målade gamla silon och en gavel på Kulturgjuteriet, det var många som var väldigt nyfikna på detta och såg med spänning på hur konstverken växte fram.
Ett tack till sponsorerna NK Markservice, Klockareboden, Österlen Magasinet och rabe.se AB. Vi tackar även alla företag och föreningar som ställde upp och gjorde dagen så lyckad.
Borrby Byalag

Rulla till toppen