Cilla i Borrby

Fritt symaskinsbroderi, liknar akvareller på avstånd. I tekniken arbetar man med den pressarfot på symaskinen som användes fram till 70-talet, för att stoppa strumpor eller göra andra lagningar. Man trycker bort matarna och kan då röra tyget precis som man själv vill. Jag kan teckna med tråden och jobbar precis som en annan konstnär, med utgångspunkt från en skiss. För att färglägga, använder jag sidentyger i lager, en del har jag färgat själv, andra köpta eller fådda… dem fäster jag med massor av stygn, runt, runt. I dag finns så mycket tråd i olika utföranden som ger bilden en extra dimension. Tehuvor gör jag också, typ ”vetevärmare” som olika fiskar o äpplen. Värmehuvor som valar, äpplen eller fina påskhönor.

Textilt konsthantverk:
Väskor o kassar i linne. Vetevärmare av olika slag.
Kerstin Hörmans stickade sjalar o accessoarer i linne och ylle.
Jag är för det mest i ateljén och då är det öppet.
Välkommen in!

Cilla Lindqvist-Sjöberg, Prångaregatan 3, 0411-521087
Textil konsthantverk. Besök Cillas Blogg

[mapsmarker marker=”28″]